Home

Tarieven

Foto Album

Over Curacao

Contact
Curacao
Curacao is een prachtig eiland.
Bijna altijd zonnig, mooie witte stranden, glashelder water, fijne mensen, levendig nachtleven, ongerepte natuur en monumenten, moderne economie, relaxte levensstijl, een perfecte temperatuur met andere woorden het perfecte plaats om tot rust te komen en uw ogen uit te kijken.

Ligging
Curacao ligt in het zuiden van het Caribische Zee en is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ligt tussen Aruba en Bonaire. Het is slechts 50 kilometer verwijderd van Venezuela, negen uur vliegen vanaf Schiphol of twee en een half uur vanaf Miami, Verenigde Staten.

Oppervlakte
De oppervlakte van Curacao is ongeveer 444 vierkante kilometer. De lengte van het eiland is ongeveer 61 km en de breedte is 5 tot 14 km.

Landschap
Het landschap op Curacao is redelijk vlak met hier en daar een aantal heuvels. Het hoogste punt van het eiland is de Christoffelberg met een hoogte van 372 meter . Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht over het hele eiland. De berg is goed begaanbaar en zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u op Curacao bent. Willemstad is de hoofdstad van Curacao.

Bevolking
Curacao telt ongeveer 144.000 inwoners van tussen de 40 tot 50 verschillende nationaliteiten.

Tijdverschil
Curacao ligt in de Atlantische tijdzone. In de winter is het vijf uur vroeger dan in Nederland en in de zomer wordt het tijdsverschil zes uur.
Hoewel er in het Nederlands wordt lesgegeven, is het Papiaments voor de meeste mensen de moedertaal. De naam Papiamento is ontstaan uit het Portugese "papear" wat "gepraat' betekent. Het Papiaments is een typische mengtaal met Portugese en Spaanse grammatica en met veel woorden uit het Engels en Nederlands.

Het is waarschijnlijk in de zeventiende eeuw ontstaan, om de communicatie mogelijk te maken tussen slaven en meesters en tussen slaven onderling. Het wordt door alle sociale klassen gesproken en het is een onderdeel geworden van de eigen identiteit.

Bon bini Bon bini
Bon dia Goede morgen
Bon tardi Goede middag
Bon nochi Goede nacht (of goede avond)
Kon ta bai? Hoe gaat het?
Mi ta bon, danki Het gaat goed, dank je
Kon bo yama? Of: Kon ta bo nomber? Hoe heet je?
Mi yama ... of: Mi nomber ta... Ik heet.../Mijn naam is...
Mi ta bini di... Ik kom uit...
Danki Dank je
Di nada Graag gedaan
Te otro biaha Tot ziens
Homber Man
Muhe Vrouw
Muchanan Kinderen
Playa Lagun curacao
Een cluster van vissersboten geeft deze smalle baai een schilderachtige sfeer. Het water is erg rustig en ondiep vlak voor de kust, uitstekend voor snorkelen. Kinderen die nauwelijks kunnen zwemmen, kunnen een duikbril om doen en de vissen in het ondiepe zien. Grote schaduw structuren en 'manchineel' bomen bieden voldoende schaduw. Een kleine snack bar is open in het weekend.
Discover Diving on curacao
Gevestigd op het strand van Playa Lagun, precies in het midden van het mooiste duikgebieden van Curacao. Ons huisrif biedt de meest indrukwekkende koralen en vissoorten uit het Caribisch gebied. Uiteraard bieden wij u het hele scala van PADI-cursussen, van Open Water tot Divemaster. Wij organiseren regelmetig duiktrips naar locaties zoals Mushroom Forrest en Wattamula, ongeveer 15 minuten varen van onze school. We hebben ook onze eigen terras, waar je kan ganieten van een heerlijk hapje of drankje.
Jaanchies restaurant
Geen tour van het eiland is niet compleet zonder een bezoek aan Jaanchie's Restaurant. Gelegen in een adembenemende Westpunt, zonder twijfel de meest schilderachtige gebied van Cura�ao, heeft Jaanchie is al de belangrijkste attractie voor meer dan 60 jaar. Drie generaties hebben geopereerd en gehost Deze sterling vestiging. Jaanchie serveert de heerlijkste lokale gerechten en visgerechten. Op zondag, de tropische sfeer en live muziek brengen u de beste traditionele gastvrijheid Cura�ao te bieden heeft.
Restaurant Komedor Krioyo curacao
Restaurant Komedor Krioyo in Landhuis Dokterstuin serveert pittige Creoolse maaltijden in de casual tuin. Een mooie locatie voor allerlei recepties en private partijen. Er is een mooie vergaderruimte voor zakelijke bijeenkomsten of een lunch